Ota Yhteyttä

+358 4524 622 72
[email protected]

Nuoria Paremmaksi Työksi
Hieno Kokemus

Mirsal ry käynnisti maaliskuussa 2021 Euroopan solidaarisuusjoukkojen rahoittaman Nuoret paremman työn hankkeen. Tässä hankkeessa seitsemällä Suomessa asuvalla arabiataustasella nuorella oli mahdollisuus kehittää taitojaan ja hankkia uutta kokemusta toimimalla hankkeiden suunnittelussa, toteutuksessa ja raportoinnissa. Nuoret saivat mahdollisuuden hankkia johtajuuteen, organisaatioon, useiden tehtävien yhdistämiseen ja niiden tehokkaaseen ja tulokselliseen suorittamiseen liittyviä taitoja.
Euroopan solidaarisuusjoukkojen ansiosta projektiryhmä pystyi järjestämään vertaistukiryhmän, joka koostuu seitsemästä Suomen työjärjestelmää koskevasta tapahtumasta. Vertaistukiryhmä järjestettiin epävirallisen koulutuksen ja nuorisotapahtumien yhteydessä. Lisäksi nuorisomme osallistui Suomen pakolaisjärjestön järjestämään vertaistukikoulutukseen, jonka tarkoituksena oli parantaa heidän taitojaan vertaisohjaajina.

Vilpittömät kiitokset hyvästä ajasta ja hyödyllisestä tiedosta, sanoi hankkeeseen osallistunut Hashem Ba Alawi.

Kahdeksan arabitaustaista nuorta, joista kolme oli naista ja viisi miestä, osoittivat sitoutumisensa vertaistukitapaamisiin. COVID 19:n rajoitusten aiheuttamista haasteista huolimatta olemme järjestäneet kaksi verkkoistuntoa, kaksi ulkoistuntoa ja kolme sisätiloissa pidettyä istuntoa. Nuoremme tutustuivat muun muassa ammattiliittoihin, työkulttuuriin, SAK: n maahanmuuttajien työsuhdeneuvontaan ja sekä muihin vinkkeihin työelämän aloittamiseen Suomessa.

Hankkeemme on nyt ohi, mutta sen hyvä vaikutus on ikuisesti persoonissamme, sanoo tiimin jäsen Niina Tutah.